شاهکارهای ادبی جهان

شاهکارهای ادبی جهان-انتشارات دیارنامگ-diarnamag

وقتی سخن از بهرین های ادبیات می شود، مطمئناً دارای شاخصه هایی جهت تمایز با دیگر موارد مشابه هستند. شاهکارهای ادبی جهان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دارای ویژگی هایی خاص می باشند که آنها را از دیگر کتاب های ادبی متمایز می کند. این شاخصه ها نسبت به سبک ها، زمان، جغرافیا و خواسته مخاطبان متفاوت می باشد. با توجه به این ویژگی ها، آثارهای برتر دنیا به خوبی از پس منتقدان و دوستداران کتاب بر آمده و خود را در تاریخ جاودان می کنند.

منتقدان ادبی، مورخان، خوانندگان مشتاق، و حتی خوانندگان معمولی، همگی نظرات متفاوتی در موردبهترین کتاب ادبی جهان که تاکنون نوشته شده است دارند. آیا رمان با زبان تصویری، زیبا و فریبنده است؟ یا رمانی با سبک رئالیسم؟ رمانی با تأثیر اجتماعی بسیار زیاد بهتر است؟ یا یکی که به طرز ماهرانه‌ دنیا را تحت تاثیر قرار داد؟ انتشارات دیارنامگ در اینجا فهرستی از چند رمان آورده که به دلایل مختلف یکی از بزرگ ترین آثار ادبی نوشته شده در تاریخ ادبیات به شمار می روند.

ویژگی های شاهکارهای ادبیات جهان

ویژگی های شاهکارهای ادبی جهان- انتشارات دیارنامگ - شاهکارهای ادبی جهان
ویژگی های شاهکارهای ادبی جهان- انتشارات دیارنامگ – شاهکارهای ادبی جهان

چه نکاتی شاهکارهای ادبی جهان را خلق می کنند؟ شاید بتوان گفت این مهمترین سوالی است که در این زمینه برای هر مخاطبی ایجاد می شود. مطمئناً سلیقه مهمترین عامل در تهیه و خواندن کتاب ها و آثاز ادبی می باشد که دسته بندی مخاطبان را ایجاد می نماید. شاید شما هم شرایطی را تجربه کرده باشید که در آن کتابی را که به عنوان شاهکار ادبیات نام برده اند را دوست نداشته اید یا بر عکس. در این شرایط تنها معیارهای شخصی در این انتخاب تاثیر گزار بوده اند که شاید فنی هم نباشند. اما نکاتی هستند که طبق آن معبارها منتقدان شاهکار های ادبی را انتخاب می کنند، به گونه ای که می توانند بیشترین مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.

با گذشت تاریخ ادبیات در این دوران مطمئناً با نام هایی روبرو خواهیم شد که برای بیشتر جهانیان آشنا هستند. به عنوان مثال رمان آناکارنینا یکی از آثار برتری می باشد که توسط لئو تولستوی نوشته شده است. همچنین از بین آثار موجود می توان به نام دن کیشوت به عنوان یکی دیگر از شاهکارهای ادبیات اشاره نمود. هر دو اثر نامبرده شده از تاثیرگذارترین رمان های تاریخ در ادبیات می باشد که از آن برای ساخت فیلم و تئاتر اقتباس گرفته شده است.

معرفی بهترین شاهکارهای تاریخ ادبیات

بهترین شاهکاری های ادبی جهان دارای ویژگی های مشترکی هستند. در ادامه می خواهیم به این ویژگی ها و معرفی این آثار بپردازیم. شاخصه های مشترکی که این آثار را به هم پیوند می زند می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. حفظ استخوان بندی مشترک در رمان ها
  2. دخیل کردن احساسات و عواطف تجربی شخصی
  3. ارزش نهادن به وجود انسان
  4. ستودن و ستایش عقل و خرد در آثار

نکاتی که در بالا به آنها اشاره شد بیشترین تاثیر را در شکل گیری این آثار دارند. به عنوان مثال اشاره به تلاش برای پیروزی، تقابل با سرنوشت، ستایش استراتژی های عقلانی و عواطف شخصی نویسنده در بیشتر آثار ادبی اشاره می کنند. این موارد حتی می تواند کمی هم کلیشه ای شده باشد اما چیزی از ارزش های این آثار کم نمی کند. در ادامه به آثاری همچون آناکارنینا، دن کیشوت، صد سال تنهایی، گتسبی بزرگ و دیگر آثار نام آشنا اشاره خواهیم کرد.

شاهکار ادبی آناکارنینا نوشته تولستوی

آناکارنینا نوشته لئو تولستوی - انتشارات دیارنامگ - شاهکارهخای ادبی جهان
آناکارنینا نوشته لئو تولستوی – انتشارات دیارنامگ – شاهکارهخای ادبی جهان

هر علاقه‌ مند به داستان‌ هایی که شامل موضوعاتی مانند زنان، قمار، خیانت در ازدواج و فئودالیسم روسی باشد، فوراً  آناکارنینا را در اوج فهرست شاهکارهای ادبی جهان قرار می‌دهد. این دقیقاً رتبه‌ ای است که نشریاتی مانند مجله تایم به این رمان در زمان انتشار آن در سال 1878 داده‌ اند. این اثر داستانی هشت قسمتی می باشد که توسط رمان‌ نویس روسی، لئو تولستوی نوشته شده است. داستان دو شخصیت اصلی را روایت می‌ کند: زنی به نام آنا خانه‌ داری افسون‌ شده که با معشوق جوانش فرار می‌ کند، و یک زمین‌ دار عاشق به نام کنستانتین لوین، که در ایمان و فلسفه کشمکشی درونی دارد.

آثار تولستوی بحث‌ های متفکرانه‌ ای را درباره عشق، رنج و خانواده در جامعه روسیه متشکل از گروه قابل توجهی از شخصیت‌ها شکل می‌دهد. این اشخاص به خاطر انسانیت واقع‌ گرایانه‌ شان در رمان ها ایفای نقش می کنند. لئو تولستوی در این رمان نگاه ویژه ای در برخورد با زنان انقلابی و تحول گرا دارد که تعصبات و مشکلات اجتماعی آن زمان را با احساساتی واضح به تصویر می‌ کشید.

نقل قول از رمان آناکارنینا اثر تولستوی:

من همیشه تو را دوست داشتم، و اگر کسی کسی را دوست داشته باشد، تمام آن شخص را دوست دارد، همان طور که هستند و نه آنطور که دوست دارند باشند.

گتسبی بزرگ بهترین شاهکار ادبی اسکات فیتزجرالد

گتسبی بزرگ اثر اسکات فیتزجرالد به عنوان یکی از بهترین متون برای آشنا کردن دانش آموزان با هنر خواندن انتقادی ادبیات شناخته می شود. این کتاب یکی از شاهکارهای ادبی جهان می باشد که داستان آن از منظر مرد جوانی به نام نیک کاراوی روایت می‌ شود که اخیراً به شهر نیویورک نقل مکان کرده است و با همسایه تازه‌ وارد عجیب و غریبش با پیشینه ای مرموز، جی گتسبی دوست می‌ شود. گتسبی بزرگ نگاهی درونی به عصر جاز دهه 1920 در تاریخ ایالات متحده ارائه می دهد و در عین حال ایده «رویای آمریکایی» را نقد می کند.

شاید مشهورترین جنبه رمان، هنر جلد آن باشد – چهره ای نافذ که بر آسمان آبی تیره شب و نورهایی از منظره شهری پخش می شود – تصویری که با پیکربندی کمی متفاوت در خود متن به عنوان نماد کلیدی نیز یافت می شود. این رمان به عنوان یکی از شاخص ترین کتاب های ادبیات جهان محسوب می شود که فیلمی با اقتباس از این کتاب با بازی بی نظیر لئوناردو دیکاپریو نیز ساخته شده است.

نقل قول از رمان گتسبی بزرگ اثر اسکات فیتزجرالد:

بیایید یاد بگیریم که دوستی خود را برای یک مرد زمانی که زنده است نشان دهیم نه بعد از مرگ.

رمان کشتن مرغ مقلد نوشته هارپر لی

کشتن-مرغ-مقلد-نوشته-هارپر-لی---انتشارات-دیارنامگ---شاهکارهای-ادبی-جهان
کشتن-مرغ-مقلد-نوشته-هارپر-لی—انتشارات-دیارنامگ—شاهکارهای-ادبی-جهان

هارپر لی، که تصور می شود یکی از تأثیرگذارترین نویسندگانی است که تاکنون وجود داشته است، به طور مشهور تنها یک رمان منتشر کرد (تا اینکه دنباله بحث برانگیز آن در سال 2015 درست قبل از مرگش منتشر شد). کشتن مرغ مقلد به عنوان یکی از شاهکارهای ادبی جهان در سال 1960 منتشر شد و بلافاصله به یکی از آثار کلاسیک ادبیات تبدیل شد. این رمان نژادپرستی در جنوب آمریکا از زاویه دید چشمان درشت و معصوم یک دختر جوان باهوشی به نام ژان لوئیز (اسکات) فینچ روایت می شود.

شخصیت های نمادین آن، به ویژه وکیل دلسوز و عادل و پدر آتیکوس فینچ، در زمانی که تنش ها در مورد نژادپرستی در آمریکا بالا گرفته است، به عنوان الگویی جهت تغییر دیدگاه ها عمل می کنند. کشتن مرغ مقلد جایزه پولیتزر را برای داستان در سال 1961 به دست آورد و در سال 1962 فیلم اقتباسی از این رمان، برنده جایزه اسکار شد و به داستان و شخصیت های آن، جان بخشید و تأثیر بیشتری بر حوزه اجتماعی آمریکا گذاشت.

نقل قول از رمان کشتن مرغ مقلد اثر هارپر لی:

شما هرگز یک شخص را درک نمی کنید مگر اینکه چیزها را از دیدگاه او ببینید … تا زمانی که از داخل پوست او بروید و با آن راه بروید.

رمان صد سال تنهایی از شاهکارهای ادبی جهان اثر گابریل گارسیا مارکز

گابریل گارسیا مارکز ، نویسنده فقید کلمبیایی، معروف‌ ترین اثر خود، صد سال تنهایی را در سال 1967 منتشر کرد. این رمان که یکی از شاهکارهای ادبی جهان می باشد داستان هفت نسل از خانواده بوئندیا را روایت می‌کند و تأسیس شهر ماکوندو را تا زمان نابودی آن به همراه آخرین نسل از خانواده را دنبال می‌ کند. نوادگان خانواده این رمان به شکلی خارق العاده، ژانر رئالیسم جادویی را دنبال می کند. داستان کتاب با تأکید بر ماهیت خارق العاده چیزهای معمولی و عادی نشان دادن مسائل مرموز نشان داده می شود را بررسی می کند.

مارکز رواج و قدرت اسطوره و افسانه را در ارتباط با تاریخ و فرهنگ آمریکای لاتین را برجسته می کند. این رمان جوایز بسیاری را برای مارکز به ارمغان آورد، که منجر به افتخار نهایی او برای دریافت جایزه نوبل ادبیات در سال 1982 برای کل مجموعه آثارش شد، که اغلب از کتاب صد سال تنهایی به عنوان پیروزمندترین اثر  او تمجید می شود. از دیگر آثار مشهور او می توان به عشق سال های وبا و پاییز پدر سالار اشاره نمود.

نقل قول از رمان صدسال تنهایی اثر مارکز:

و هر دو در جهانی خالی شناور ماندند که تنها واقعیت روزمره و ابدی آن عشق بود.

کتاب گذری به هند معجزه ادبی جهان اثر ای‌ ام فورستر

سفری به هند نوشته ای ام فورستر - انتشارات دیارنامگ - شاهکارهای ادبی جهان
سفری به هند نوشته ای ام فورستر – انتشارات دیارنامگ – شاهکارهای ادبی جهان

ای‌ ام فورستر رمان را پس از سفرهای متعدد به کشور هند در طول زندگی‌ اش نوشت. این شاهکار ادبی جهان در سال 1924 منتشر شد و داستان پزشک مسلمان هندی به نام عزیز و روابط او با یک استاد انگلیسی، سیریل فیلدینگ، و یک معلم مدرسه انگلیسی مهمان به نام آدلا کوئستد را دنبال می کند. وقتی آدلا معتقد است که عزیز هنگام سفر به غارهای مارابار در نزدیکی شهر خیالی چاندراپور، جایی که داستان در آن روایت می‌شود، به او حمله کرده است، تنش‌ها بین جامعه هندی و جامعه بریتانیایی استعمارگر بالا می‌رود.

امکان دوستی و ارتباط بین مردم انگلیسی و هندی، علیرغم تفاوت های فرهنگی و تنش های امپراتوری، در این درگیری بررسی می شود. توصیف های رنگارنگ رمان از طبیعت، منظره هند، و قدرت فیگوراتیو که در متن داده شده است، آن را به عنوان یک اثر داستانی عالی تثبیت می کند. در این رمان از سه نماد استفاده شده که هریک معنای خاص خود را دارد.

  1. غار: نماد شکست
  2. مسجد: پیروزی اسلام و تفاهم
  3. معبد: هندوئیسم

نقل قول از رمان گذری به هند اثر فورستر:

همانطور که او از تپه زیر ماه دوست داشتنی قدم می زد دوباره مسجد زیبا را دید طوری به نظر می رسید که انگار به همان اندازه صاحب زمین است. چه اهمیتی داشت که چند هندوی شل و ول پیش از او در آنجا آمده باشند و چند انگلیسی سرد موفق شده باشند.

انتشارات دیارناگ

جهت خرید و ارتباط با این اتشارات می توئانید از طریق راه های زیر اقدام نمایید

09335956880

فروشگاه

اینستاگرام

تلگرام

books - diarnamag

رمان مرد نامرئی یکی از شاهکارهای ادبی جهان اثر الیسون

مرد نامرئی اثر رالف الیسون در میان شاهکارهای ادبی جهان اغلب با رمان علمی تخیلی اچ جی ولز  به همین نام اشتباه گرفته می شود. رمانی پیشگامانه در بیان هویت برای مرد آفریقایی آمریکایی است. راوی رمان، مردی است که هرگز نامش برده نمی‌ شود. او معتقد است که از نظر اجتماعی برای دیگران «نامرئی» است. کتاب داستان حرکت مرد نامرئی را از جنوب به دانشگاه و سپس به شهر نیویورک را روایت می‌کند. او در هر مکان با ناملایمات و تبعیض شدید، افتادن و بیرون آمدن از کار، روابط و جنبش‌های اجتماعی مشکوک در طرز فکری منحرف مواجه است.

این رمان به خاطر سبک نگارش سورئال و تجربی خود که نمادگرایی پیرامون هویت و فرهنگ آمریکایی آفریقایی تبار را بررسی می کند، مشهور است. مرد نامرئی در سال 1953 برنده جایزه کتاب ملی ایالات متحده برای ادبیات داستانی شد. همچنین کتابخانه مدرن و مجله تایم این اثر را در بین 100 کتاب برتر خود قرار دادند. حتی بارام اوباما نیز برای نوشتن کتاب زندگینامه خود از استخوان بندی رمان مرد نامرئی الهام گرفته است. جهت تهیه و مشاوره برای یافتن چنین آثار برجسته ای می توانید از فروشگاه کتاب دیارنامگ استفاده نمایید.

نقل قول از رمان مرد نامرئی اثر الیسون:

نمی‌دانم همه پلیس‌ها شاعر هستند یا نه، اما می‌دانم که همه پلیس‌ها تفنگ با ماشه حمل می‌کنند.

رمان دن کیشوت اثر میگل د سروانتس از شاهکارهای ادبی جهان

رمان دن کیشوت نوشته سروانتس - انتشارات دیارنامگ - شاهکارهای ادبی جهان
رمان دن کیشوت نوشته سروانتس – انتشارات دیارنامگ – شاهکارهای ادبی جهان

دن کیشوت از شاهکارهای ادبی جهان اثر میگل دِ سروانتس، شاید تاثیرگذارترین و شناخته شده ترین اثر ادبیات اسپانیایی می باشد. این رمان اولین بار در سال 1615 منتشر شد. دن کیشوت همواره به عنوان یکی از بهترین آثار ادبی تمام دوران در نظر گرفته می‌شود و داستان مردی را روایت می‌کند به نام «دون کیشوت دو لا مانچا» که شیفته رمان های عاشقانه درباره جوانمردی می شود. او سعی می کند این رسم را احیا کند تا بتواند قهرمان شود.

شخصیت دن کیشوت به یک بت و تا حدودی یک شخصیت کهن الگو تبدیل شده و از زمان انتشار رمان بر بسیاری از آثار مهم هنری، موسیقی و ادبیات تأثیر گذاشته است. متن به قدری تأثیرگذار است که واژه ای به نام کیشوت ، بر اساس شخصیت دن کیشوت، برای توصیف فردی که «به طور احمقانه ای غیرعملی در تعقیب آرمان هاست، ساخته شد. میگل دِ سروانتس به عنوان یکی از بهترین نویسندگان ادبیات جهان خالق کیشوت می باشد که مخصوصاً با ایده‌های عاشقانه بلند و عجولانه و کنش‌های فوق‌العاده جوانمردانه مشخص می‌ شود.»

نقل قول از رمان دن کیشوت از سر دوانتس:

آرزوی رویای غیرممکن، این تلاش من است.

رمان خانم دالووی اثر ویرجینیا وولف

خانم دالووی اثر ویرجینیا وولف که احتمالاً عجیب‌ ترین شاهکار ادبی جهان است، دقیقاً یک روز از زندگی یک جامعه‌شناس بریتانیایی به نام کلاریسا دالووی را توصیف می‌کند. رمان با استفاده از ترکیبی از روایت سوم شخص و افکار شخصیت های مختلف، در تمام طول مسیر از سبک جریان آگاهی استفاده می کند. نتیجه این سبک، نگاهی عمیقاً شخصی و آشکار به ذهن شخصیت‌ ها است، به‌طوری‌ که رمان بیشتر بر شخصیت تکیه می‌ کند تا طرح داستانی.

افکار شخصیت ها شامل پشیمانی ها و مرور دائم گذشته، مبارزه آنها با بیماری های روانی و استرس های پس از سانحه از جنگ جهانی اول و تأثیر فشارهای اجتماعی است. سبک منحصر به فرد، موضوع و زمان بندی رمان توسط ویرجینیا وولف آن را به یکی از معتبرترین آثار تاریخ ادبیات تبدیل کرده است.

نقل قول از رمان خانم دالوی اثر وولف:

زیرا حقیقت این است . . . که انسانها نه مهربانی دارند و نه ایمان و نه صدقه ای فراتر از آن چیزی که در خدمت افزایش لذت لحظه باشد.

شاهکار ادبی جین ایر اثر شارلوت برونته

رمان جین ایر نوشته شارلوت برونته - انتشارات دیارنامگ - شاهکارهای ادبی جهان
رمان جین ایر نوشته شارلوت برونته – انتشارات دیارنامگ – شاهکارهای ادبی جهان

رمان جین ایر اثر شارلوت برونته ، شاهکار ادبی جهان دیگری که اغلب برای خواندن در مدرسه انتخاب می‌شود. ابتدا در سال 1847 با نام مستعار کیورر بِل منتشر شد تا این حقیقت که نویسنده زن است، پنهان شود. خوشبختانه، از سال 1847، چیزهای زیادی در رابطه با زنان در ادبیات تغییر کرده است. برونته اکنون اعتباری را که شایسته یکی از پیشگامانه‌ ترین رمان‌های تاریخ درباره زنان است را دارد. در زمانی که نویسنده احساس می کرد باید هویت واقعی خود را پنهان کند، جین ایر داستانی از فردگرایی برای زنان ارائه کرد.

از دیدگاه مکتب شناسی نیز این رمان حرف های بسیار زیادی برای گفتن در جهت حقوق زنان دارد. شخصیت همنامِ رمان از یتیمی و فقیر بودن به زنی موفق و مستقل تبدیل می شود. این اثر مضامینی از ادبیات گوتیک و ویکتوریایی را با هم ترکیب می‌کند و با تمرکز بر رشد حساسیت جین با کنش و نوشتن درونی‌ شده، هنر رمان را متحول می‌ کند. اثرگزاری این رمان آنقدر زیاد می باشد که اقتباس های زیادی از آن برای ساخت فیلم شده است. داستان این رمان بسیار پویا می باشد که دارای کارکترهای زیادی نیز می باشد.

نقل قول از رمان جین ایر اثر شارلوت برونته:

به نظر من زندگی خیلی کوتاه تر از آن به نظر می رسد که بتوانم آن را صرف پرستاری از دشمنی یا ثبت اشتباهات کنم.

رمان رنگ ارغوانی اثر آلیس واکر

در میان شاهکارهای ادبی جهان رمان اِپیستولاری که به شکل نامه‌هایی توسط یک یا چند شخصیت نوشته شده است. این رمان پیش از قرن نوزدهم محبوبیت زیادی داشته است. پس از گذشت سال ها آلیس واکر با رمان خود به نام رنگ ارغوانی در سال 1982 جوایز بسیاری را به خود اختصاص داد. داستان این رمان در جنوب آمریکا پس از جنگ داخلی می‌ گذرد. کتاب دختر جوان آفریقایی آمریکایی به نام سِلی را روایت میکند که در نامه‌هایی به خدا و خواهرش نتی می‌ نویسد.

 سلی با آزار جنسی توسط پدرش و در نهایت همسرش روبرو شده است و رنج و رشد خود و همچنین دوستان و خانواده اش را شرح می دهد. این رمان مضامین جنسیت‌گرایی ، نژادپرستی و ناتوانی را مطرح می کند. گروه‌ بندی شخصیت‌ های محروم و آسیب‌ دیده با گذشت زمان رشد می‌ کنند تا زندگی خود را شکل دهند. آلیس واکر از جمله نویسندگان فعال در زمینه سیاسی نیز می باشد. فیلم ساخته شده از این این داستان در سال 1985 نامزد جایزه اسکار فیلم  شد.

نقل قول از رمان به رنگ ارغوان اثر الیس والکر:

یک کودک بزرگ چیز خطرناکی است.